2009. április 20.

Saxon Shore - It Doesn't Matter (2009)

A világ az utóbbi hónapokban halomszámra fossa a különböző post-rock bandákat. Attól félek, hogy lassan megutálom az olyan nagyokat is, mint az Explosions In The Sky, a GY!BE, a This Will Destroy You vagy a Mogwai. Mert mindenki rájuk akar hasonlítani.

De néha akad ezerből egy, amelyik kilóg a sorból. Ilyen az amerikai Saxon Shore legújabb termése. Tudom, hogy ebben a műfajban relatív, hogy mi okoz mély katarzist, mégis nehéz lenne ebbe az albumba belekötni. (Talán túlzás már, ahogy a Nothing Changes fokozatosan robbanásig erősödik, de a Thanks For Being Away rögtön megszépíti ezt az apró hibát. Onnantól kezdve az egész - hogy is mondjam - tökéletes.)

It Doesn't Matter

01. Nothing Changes
02. Thanks For Being Away
03. Tweleven
04. This Place (vocals by Caroline )
05. Sustained Combustion
06. Bar Clearing Good Times
07. What Keeps Us Up
08. Small Steps
09. Tokyo 4.12am
10. Goodnight, So Long
11. Amber, Ember, Glow (Japanese bonus)
12. Secret Fire, Binding Light (Japanese bonus)

2009. április 12.

Isis - Wavering Radiant (2009)

Hölgyeim és Uraim, Kedves Gyerekek! Íme a tökéletes album. A zene iránti maximális alázat. A zenei őszinteség, tudatosság megtestesülése, a kitartó munka gyümölcse hét nótába csomagolva, ahol nincs egy fölösleges másodperc, ahol semmi sincs hiába. Tiszteljétek és imádjátok. Tudtam én, hogy jó lesz ez, éreztem, a jóisten is így akarta, ámen.

Mert megérdemlem

1. Hall of the Dead
2. Ghost Key
3. Hand of the Host
4. Wavering Radiant
5. Stone to Wake a Serpent
6. 20 Minutes / 40 Years
7. Threshold of Transformation