2008. december 24.

Johnny Cash - Personal Christmas Collection (1994)

Örök kedvencemmel, a királlyal kívánok békés, boldog karácsonyt minden kedves és kedvetlen olvasómnak, látogatómnak. Bőgessen és boldogítson titeket is Cash ezen az estén, szeressétek anyátokat, gondoljatok apátokra, kapcsoljátok ki a tévét, igyatok vöröset, egyetek sokat. Isten óvja a jólnevelteket!

Cash: Personal Christmas Collection

2008. december 13.

Sepultura - A-Lex (2009)

A 2006-os Dante XXI után - ami kedvenc brazil bandám történetének legjobb albuma - a Sepu ismét lenyűgözött. Az A-Lex legyen hát a blog első újévi albuma, mert elődje tendenciáját követi, és mert nem adta alább.

Szarok rá, hogy Max és Igor után mi lett a zenekarból, ez már egy másik Sepultura, ami sokkal jobb, koncepcionálisabb, határozottabb. Eddig száz, most már százhúsz százalékig biztos vagyok benne, hogy a váltás Derrick Green-re (ének) és Jean Dolabella-ra (dob) a lehető legjobb döntés volt. Ez az album nagyon-nagyon jó. Metal for thinking people.

Sepuék keményen dolgoztak az utóbbi két-három évben, és ez látszik. Az A-Lex négy tételre épül és minden benne van, amire egy gondolkodó embernek szüksége lehet. Még az Örömódát sem hagyták ki belőle. Ez most tudom, giccsesnek tűnik, de ha meghallod, minimum bólogatsz egyet (Ludwig Van). Én ma este iszom Sepu egészségére.

Ahogy a Dante-lemez az Isteni színjátékra, ez most egy Antony Burgess-regényre és egy Stanley Kubrick-filmre (Clockwork Orange) épül. Történet egy agymosásról, és játék a főhős, Alex nevével (A-Lex="nincs-törvény"). Nem akármilyen tehát ennek a lemeznek az episztemológiája.

Előre szólok, hogy a nóták (320 kb/s) még nincsenek sorrendbe rakva. Ez a te dolgod lesz, de a poszt alján adom a mankót. Jó mulatást!

Sán-dor

Mankó:
1. A-LEX I
2. Moloko Mesto
3. Filthy Rot
4. We've Lost You
5. What I Do!

6. A-LEX II
7. The Treatment
8. Metamorphosis
9. Sadistic Values
10. Forceful Behavior
11. Conform

12. A-LEX III
13. The Experiment
14. Strike
15. Enough Said
16. Ludwig Van

17. A-LEX IV
18. Paradox

Sepulspace
Sepulnation

2008. december 8.

Lvmen - Heron (2008)

Elérkezett a pillanat, mikor (az általam is) cseh neurózisznak csúfolt egyik nagy kedvencem kinőtte gúnynevét és ezzel a madárral itt a képen elérte azt a fenséges (igen, így kell írni) magaslatot, amikor már nehéz valaki mellett labdába rúgni. Vagy mi. A másik dolog, amit mondani szeretnék, hogy ne csodálkozz, ha az album címét Heroin-nak olvasod. Nálam is így alakult. Lvmen új lemezénél és a reggeli merevedésnél ugyanis még mindig vannak jobb dolgok. Pl. a pszichopatológia. Félreolvastad büdös kölök? Úgy köll neked.

Mikol a lómaiak azt mondták, hogy lvmen, akkor az azt jelentette, hogy fény. Ez a kívül-belül-oda-vissza fekete gyönyörűség valóban annyi fényt hoz retkes hétköznapjaidba, hogy az már kellett. Hallgassad szeretettel, gyermeki odaadással, de egyedül, mert körülötted mindenki utálni fogja.

HERON

1. XIV (3:02)
2. XV (3:25)
3. XVI (11:03)
4. XVII (8:13)
5. XVIII (4:14)
6. XIX (6:52)
7. XX (6:30)
8. XXI (6:27)

myspace
official