2008. július 17.

Mouth Of The Architect - Quietly (2008)

Kb. egy hete végre valaki földobta a hálóra azt az albumot, amire tavaly óta várok. Sejtelmem sincs, mi várható még idén a zenei piacon metál ügyben, de már most kimondom: ebben a műfajban szerintem ez az év albuma. Úgy tökéletes, ahogy van. Nálam a top 3-ban ikszedik helyezést kap a 2007-ben megjelent új Neurosis mellett. A legesleg pedig, amit hatvan fölött is hallgatni fogok, a Generation of Ghosts (track 5).

Előre szólok, nem könnyű. Hard to please music, nehezen adja magát. De ha nem tankcsapdán nőttél fel, van esély arra, hogy téged is magával ragadjon. Óriási fejlődés a Ties That Blind után, pedig annál jobbat akkoriban még nehezen tudtam elképzelni, de így volt ez az Aenimával is. Aztán jött a Lateralus és így tovább. Vannak akik képesek fejlődni. És vannak, akik nem.

Itt a Quietly. (Írd be a háromjegyű betűkódot, download, oszt várj 45 másodpercet.)

Wiki
Myspace (ahol meghallgathatod a Hate and Heartache-et)

1. Quietly (10:34)
2. Hate And Heartache (7:33)
3. Pine Boxes (3:07)
4. Guilt And The Like (7:39)
5. Generation Of Ghosts (10.08)
6. Rocking Chairs And Shotguns (5:38)
7. Medicine (1:58)
8. A Beautiful Corpse (7:04)

(Mondanom se kell: 10/10)

3 megjegyzés:

Névtelen írta...

Nem rossz, bár nekem más a zenei stílusom. Szerintem írj többet egy-egy albumról. Néhány szövegrészlet, track-ek (az összes, vagy csak a fő motívum) kielemzése, a zenei játék elemeinek boncolgatása nem állhat távol tőled. A gondolatmenet sokszor nyivtva marad:miért jobb ez, mint a Tankcsapda? A választ ugyan mindenki (erős túlzás) sejti magában, de senki nem fogja 10x meghallgatni az albumot, érdemi reakciót tudjon generálni a fenti kérdésre.

üdv.: Johnny Cash

ziltovid írta...

sokszor fölösleges vmiről sokat írni. így van ez pl. a fenti album esetében is. aki szereti ezt a műfajt, nem fog csalódni benne. és hidd el, nem kell 10x meghallgatni, hogy érezd a különbséget. a tankcsapdát csak a fejlődés (ami az ő esetében nem létezik) szempontjából hoztam elő. nem az a cél, hogy összehasonlítsam a kettőt, mert a tankcsapda ebben a diskurzusban egyszerűen nem létezik. nincsen. ez a blog pedig csak különböző zenéket mutat be, ahogy ezt rajtam kívül teszik még rengetegen, szerte a világon. csak mutat valamit és kész. időm sajnos nincs nagyon boncolgatni, de ha lesz megfontolom, amit mondtál.
kösz, hogy meglátogattál. gyere máskor is.

Névtelen írta...

Én régebb óta hallgatok avantgarde/post/sludge.De hozzá kell tennem, hogy ez az album nagyon nagy!Az összes szám az emberben megmozgat valamit, egy kicsi szorongással telt művészi alkotás.
A Generation of Ghosts valóban csodaszép szám.