2008. május 28.

Intro

Először is minden jó, ami úgy kezdődik, hogy "poszt" (poszt-metál, posztstrukturalizmus stb.). Másodszor a "poszt" jelző azt az újat jelöli, amit kevésbé fogad el/be a többség, ezért hajlamosak azt mondani, hogy ez divat. El kell ismerni, részben az, hiszen az ilyen és hasonló jelzőket leggyakrabban a sajtó találja ki. Egy (nem is olyan) idétlen újságíró rátukmálja a nagyérdeműre, hogy ezt és ezt mostantól így és így kell nevezni. Ő ilyenkor jelöl. És a jelölt kénytelen viselni ezt a bélyeget, bízva abban, hogy a közönség azt kapja majd, amit ő (a jelölt) ad(ni szándékozott).

Zeneileg eléggé extravertáltnak kell lenni ahhoz, hogy az ember képes legyen valami újat, szokatlant befogadni. Az ilyen ember élete tartalmas és változatos; nem ijed meg attól, ami a kultúra számára még definiálatlan. Meg úgy általában szarik arra, mit mondanak, neki teccik valami és kész.

Maradjunk tehát annyiban, hogy a "poszt" nem népszerű. Ha népszerű lenne, nem írnék róla, mert ilyen vagyok.

Ebben a blogban senki ne számítson személyeskedésre, csak szubjektív kinyilatkozásokra. Magasztalni fogom a jót, és átkozom majd a rosszat.